• Categories Fases 01


Players


Από τους πιο γνωστούς players ανοικτού κώδικα. Απλή αλλά πανίσχυρη μηχανή που μπορεί να αναπαράγει όλα σχεδόν τα formats ήχου και video που περισσότερο χρησιμοποιούνται από τους χρήστες, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης επιπλέον λογισμικού, τα γνωστά codecs. Έχει δυνατότητα αλλαγής διεπαφής χρήστη.
Είναι μία εφαρμογή που σχεδιάστηκε για να αναπαράγει αρχεία πολυμέσων, με ειδικότητα αρχεία ήχου. Μπορείτε να αναπαράγετε αρχεία βίντεο με καταπληκτικά αποτελέσματα, να αναπαράγετε αλλοιωμένα αρχεία avi, να συλλαμβάνετε σκηνές σε μορφή εικόνας, να ελέγχετε το επίπεδο κορεσμού, φωτεινότητας και χρώματος.
Ένας media player με πάρα πολλές δυνατότητες που μπορεί να χειριστεί οποιοδήποτε αρχείο και αν του δώσετε να παίξει. Έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, πολύ καλή απόδοση και αξίζει να τον δοκιμάσετε. Ο BS.Player κάνει σοφή χρήση των πόρων του συστήματος αφού δεν είναι καθόλου απαιτητικός.

Video Codecs


Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να εγκαταστήσει διαφορετικούς κωδικο/αποκωδικοποιητές ήχου και βίντεο στο pc σας. Όλοι οι κωδικοποιητές που χρειάζεστε για να αναπαράγετε οποιοδήποτε αρχείο βίντεο ή ήχου. Πολύ εύκολο στην εγκατάσταση ώστε καθένας να μπορεί να απολαύσει τα αγαπημένα του αρχεία πολυμέσων.

Video Tools


το VSDC Free Video Editor ειναι μια ολοκληρωμένη και εύκολη λύση για home video editing, με το οποίο μπορείτε να κάνετε πολλά και εντυπωσιακά πράγματα. Μέσα από το έξυπνο περιβάλλον εργασίας μπορείτε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε τα βίντεο σας με τι λιγότερες δυνατές προσπάθειες.
Το Avidemux προσφέρει απλή και δωρεάν επεξεργασία βίντεο για αρχάριους αλλά με απαιτήσεις. Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για ένα από τα λίγα αξιόλογα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας βίντεο που είναι ταυτόχρονα απλό στη χρήση του και αξιόπιστο αλλά και το γεγονός ότι ειναι open source και cross platform.
Το Free Studio είναι μια άριστη σουίτα απλών αλλά εξαιρετικά χρήσιμων εργαλείων. Κατεβάστε, μετατρέψτε, γράψτε και μοιραστείτε τα αρχεία πολυμέσων σας με αυτή την εκτενή δωρεάν σουίτα. Είναι ένα πακέτο από όλες τις δωρεάν και αρκετά ικανές εφαρμογές dvdvideo, για βίντεο και ήχο.
Είναι το πρώτο πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα για επεξεργασία πραγματικού χρόνου και εισαγωγή εφέ σε βίντεο. Το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος δεν είναι συνηθισμένο, όμως κρίνεται καλοσχεδιασμένο, έτσι ώστε να επιταχύνει τελικά τις εργασίες του χρήστη, αφού πρώτα δαπανήσει κάποιο χρόνο εξοικείωσης.
To VideoSpin είναι μια δωρεάν εφαρμογή επεξεργασίας οικιακών βίντεο. Επεξεργαστείτε τα αρχεία βίντεο με τα φανταστικά εργαλεία που περιέχει το πρόγραμμα και το οικιακό σας βίντεο θα γίνει αγνώριστο. Μια ξεχωριστή δυνατότητα είναι η απευθείας αποστολή του βίντεο που επεξεργαστήκατε σε youtube και yahoo videos.

Converters


Είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα που συμπιέζει και αποσυμπιέζει αρχεία με πολύ μεγάλο λόγο συμπίεσης. Κάντε zip ή unzip οποιοδήποτε συμπιεσμένο zip ή rar αρχείο θέλετε. Πολύ απλό στη χρήση και την λειτουργία του, αλλά και πολύ γρήγορο. Ένα κορυφαίο εργαλείο, απαραίτητο σε κάθε υπολογιστή στο σπίτι και το σχολείο.
Με την εφαρμογή αυτή μπορείτε να μπορείτε να μετατρέψετε αρχεία εικόνων, βίντεο και ήχου σε ότι format επιθυμείτε Χρησιμεύει επίσης για τη μεταφορά των dvd και των cd σας σε αρχεία υπολογιστή, για να ενώσετε αρχεία video, ενώ παρέχει και δυνατότητα προσθήκης λογότυπου. Υποστηρίζει πολλές γλώσσες και ελληνικά.
Είναι ένας δωρεάν κωδικοποιητής που μπορεί γρήγορα να μετατρέψει κάθε αρχείο ήχου ή βίντεο σε ένα αρχείο τύπου της επιλογής σας. Απλό και εύχρηστο πρόγραμμα για μετατροπή αρχείων βίντεο και ήχου μεταξύ πολλών διαφορετικών formats. Ένα πανίσχυρο και ευπροσάρμοστο εργαλείο κωδικοποίησης.
Είναι ένα εύκολο στη χρήση πρόγραμμα που σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε βίντεο, ήχο και κινούμενες εικόνες. Αυτός ο δυνατός video converter είναι το καλύτερο λογισμικό μετατροπέα βίντεο για να μετατρέψει αρχεία βίντεο σε οποιαδήποτε μορφή εσεις θελήσετε απλά και γρήγορα.

DVD Tools


Το Koyote Free Videos to DVD είναι ένα λογισμικό μετατροπής βίντεο για να μετατρέψετε και να κάνετε εγγραφή τα βίντεό σας σε dvd. Μετατρέπει τα αρχεία σας σε έναν συμβατό βίντεο dvd και τα γράφει σε dvd ή το αποθηκεύει ως αρχείο εικόνας iso.
Ένα πολύ καλό εργαλείο επεξεργασίας dvd. Σας επιτρέπει να μετατρέψετε κάθε τύπο video σε dvd και έτσι μπορείτε να το δείτε σε όποιο player θέλετε. Eίναι πρόγραμμα για την δημιουργία dvd από video clips τα οποία θα παίξουν σε όλους τους players, υποστηρίζει όλες τις μορφές βίντεο και μεγάλο αριθμό αρχείων βίντεο.
Είναι ένα ισχυρό εργαλείο authoring που καθιστά γρήγορη και εύκολη τη δημιουργία video dvds από όλα τα αρχεία πολυμέσων. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε και αρχεία ήχου ή εικόνες αν θέλτε να δημιουργήσετε ένα dvd με slideshow. Ένας διασκεδαστικός, αποτελεσματικός και ταχύς τρόπος να κάψετε τα video dvds σας.

Image Editors


Το Gimp αποτελεί ένα δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση έναντι άλλων εμπορικών εφαρμογών επεξεργασίας εικόνας, όπως το photoshop και το paintshop. Είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών και εικόνας. Έχει πάρα πολλές δυνατότητες.
Δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης και επεξεργασίας φωτογραφιών. Το Picasa είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για την επεξεργασία των φωτογραφιών σας από την google. Σας βοηθάει να εντοπίσετε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας ακόμη και αυτές που έχετε ξεχάσει ότι είχατε και να τις οργανώσετε αυτόματα σε φακέλους.
Είναι μια εφαρμογή για την οργάνωση, επεξεργασία, διανομή και παρουσίαση φωτογραφικών συλλογών με επιπλέον ήχο και αναπαραγωγή βίντεο καθώς και δυνατότητες διαχείρισης. Περιλαμβάνονται όλα τα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών που χρειάζεστε. Βελτιώστε τις φωτογραφίες σας με ένα κλικ.

Image Viewers


Το XnView δεν είναι ένας απλός image viewer. Καλοφτιαγμένο, ένα λαμπρό παράδειγμα freeware προγράμματος που ξεπερνά άλλους εμπορικούς ανταγωνιστές και αφήνει πίσω του ένα σωρό εφαρμογές με δικαιώματα. Επίσης έχει ένα σωρό άλλες χρησιμότατες λειτουργίες. Υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένα απλό και γρήγορο πρόγραμμα προβολής εικόνων. Παρέχει όλες τις συνήθεις επιλογές προβολής εικόνας, μπορείτε να κάνετε ζουμ, να περιστρέψετε μια εικόνα, να βάλετε ως ταπετσαρία στην επιφάνεια εργασίας τη φωτογραφία σας και να αποθηκεύσετε το αρχείο αν θέλετε σε άλλη μορφή.